Cookie

27 Haziran 2011 Pazartesi

iPad: Çocuklar ve ekitaplar



“Çocukların bu teknolojiyi bu kadar çabuk benimseyeceğini fark etmemiştim.”


Bilgisayarlara ve elektronik okuyuculara ya da diğer taşınabilir cihazlara kitap indirilebileceğini belirten  Francie Alexander: “ Çocukların bu teknolojiyi bu kadar çabuk benimseyeceğini fark etmemiştim.” dedi. “Açıkça, onlar cihazları sadece oyun ya da mesajlaşma icin değil okuma aracı olarak da görmekteler. Çocuklar cihazları okumak için de bir fırsat olarak görüyorlar.”


Araştırmadaki ebeveylerin %6'sı e-kitap okuyucu cihaza sahip olduğu; %16'sı ise gelecek yıl bir tane satın almayı planladıklarını söylemişlerdi. Bu ebeveynlerin %78'i çocuklarına e-kitap okuyucuları kullanmalarına izin verebileceğini ya da teşvik edeceğini söylemiştir.


Çalışma aynı zamanda ebeveyn ve öğretmenlerin, çocukların okuma alışkanlıkları üzerindeki etkisini de incelemiştir. Raporda, 9 ile 11 yaş arasındaki çocuklarıneğer ebeveynleri ilginç kitaplar sağlarsa ve teknoloji kullanımlarına (video oyunları gibi) sınır konulursa, iyi bir kitap okuyucusu olabileceği belirtilmiştir. Daha ayrıntılı bilgi için...

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.