Cookie

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Calibre ile günlük gazetelerin ePub formatını iPad'e indirmek...

E-kitap yapımında, içerik belgelerinizi hazırladıktan sonra ePub veya diğer formatlara çevirmek için kullanılan Calibre programı ücretsizdir. Bu program içerisindeki "Fetch News" menüsü sayesinde, 30 dilden fazla gazete, blog veya magazini günlük olarak çağırıp, ePub format e-kitaba dönüştürebilirsiniz. Böylece takip ettiğiniz yayınların günlük arşivlerini iPad "iBooks" uygulaması içerisnde oluşturabilirsiniz. Örnek Türkçe ve İngilizce yayınları Calibre kullanarak nasıl iPad "iBooks" uygulaması içerisine aldığımızı aşağıdaki filmimizden seyredebilirsiniz.

Öncelikle Calibre programını indiriniz. iPad'inizi bilgisayarınıza bağlayıp; iTunes programının açılmasını bekleyeniz. Açılan iTunes programında iPad veya iPhone cihazınızı gördükten sonra Calibre programını açınız. "Fetch News" menüsünden istediğiniz yayını günlük olarak çağırıp; ePub formata çevirebilirsiniz. Örnek resimdeki 16 Temmuz tarihli CNN haberlerinden oluşturulan ePub format e-kitabıdır.

DBOOKMARKS TV'deki diğer filmleri seyretmek için tıklayınız.




Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.