Cookie

9 Temmuz 2011 Cumartesi

ePub: e-kitap içerisinde müzik



"Multimedya yayıncılık araçları yapan bir şirket oman Cathedral Yayıncılık, müzisyen olan yazarların (veya yazarların) ePub format kitapları içerisinde şarkı satışı sağlayan bir uygulama yapmıştır. "Book IS the store" olarak adlandırılan bu konsepte yazarlar bir şarkıyı kitaplarına gömebiliyor ve ardından verilen link ile satış mağazasına yönderilip, okuyucunun o müzik parçasını satın alabilmesi sağlanıyor. Yukarıdaki video bu uygulamanın nasıl çalıştığını göstermektedir.1

DBOOKMARKS öncelikle "iBooks" uygulamasına özel, inovatif ePub format kitaplar tasarlamaktadır. "Ezginin Babası" adlı konsept ile ePub format içerisindeki zengin medyaları kreatif bir şekilde kullanarak, aynı zamanda ePub format kitaplara aplikasyon kimliği getirmiştir. Linkler ile bu kitaba interaktif özellik kazandırılmıştır. Eski 45'lik plaklara bir nostalji yapılarak tasarlanan bu kitabın tanıtım videosunu ve diğer tasarım örneklerini DBOOKMARKS TV adresinden izleyebilirsiniz.



Referanslar: 1) http://www.mediabistro.com/ebooknewser/cathedral-publishing-lets-authors-sell-songs-in-ebooks_b13269

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.