Cookie

3 Mayıs 2012 Perşembe

Gözlem : Türkiye'deki e-Kitap Tanıtım Tweetleri


25 Mart 2012 tarihinden bu yana Twitter üzerinden yapılan baskılı ve dijital kitapların tanıtım tweetlerini incelemeye aldık. Sadece Türkiye'den yapılan tanıtımları gözlemliyoruz. idefix, kitapyurdu, ikitap vb. satış platformlarının tanıtım tweetlerini "yasal satış" olarak tanımlıyoruz. Bunun karşısında ise yasal satışı olmayan paylaşma linkleri veya forum, blog vb. siteleri ise "korsan" olarak nitelendirmekteyiz. Genel dağılım grafiğinde baskılı ve e-kitapların yüzdelerini görebilirsiniz. Kitapların konularına göre dağılımlarında ilk 10"a giren konular baz alınmaktadır. Günlük güncellemelerde konuların adetlere göre sıralama değiştirebileceği gibi yeni konularında eklenebileceğini bilmelisiniz.

Her ay sonu gözlem raporumuzu bir yere kaydedip; değişen sonuçları rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Baskılı kitap ve e-kitap tanıtımları üzerinden yaptığımız gözlemleri aşağıdaki tablolardan her gün canlı olarak takip edebilirsiniz. Böylece kendinize göre stratejiler geliştirebilirsiniz. Gözlemlerimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için noondb@gmail.com adresimize e-posta gönderebilirsiniz.

Grafiklerin üzerine mausunuzu getirirseniz değerleri göreceksiniz.

Genel Dağılım


Baskılı Kitaplar


Yasal e-Kitaplar


Korsan e-Kitaplar

Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.