Cookie

29 Şubat 2016 Pazartesi

"Self publishing" deneyimi

İçeriğini ve tasarımını (+kodlamasını) kendim hazırladığım ePub-3 format dijital kitaplarımla "self-publishing" deneyimi yaşamak amacıyla ilk yüklemelerimi 12 Nisan 2013 yılında iBookstore üzerinden gerçekleştirdim. "Fixed-layout" ve "reflowable" olarak farklı hazırladığım iki dijital kitabımı iBookstore üzerinden yayınlarken amacım, hangi tasarım modunun daha çok indirileceğini iTunes raporlarımda görmek idi. Elbette en fazla indirilen Ezginin Babası adlı "fixed-layout" dijital kitabım oldu. Bu dijital kitabım içerisinde kendi şarkılarımdan oluşan iki adet şarkı bulunmaktadır.

iBookstore yüklemelerinde normalde bir kitap en fazla bir saat içerisinde yayına girer. Fakat Ezginin Babası adlı bu "fixed-layout" kitabımı yükledikten üç gün sonra yayına onay çıktı ve 52 ülkede yayına girdi. Türkiye hariç...

ePub-3 format dijital kitaplarımı Türkiye ile buluşturmak...

ePub-3 format dijital kitaplarımı Türkiye ile buluşturmak için ePub3Lib platformunu TEYTAG ile birlikte kurdum. Bu platform sadece iPad ve Mini iPad'ler için geçerli bir platformdur. ePub-3 ve ibooks uzantılı (.ibooks) hazırladığım ücretsiz dijital kitapları, bu platform sayesinde iPad içerisindeki iBooks uygulamasına alıp, okumaya başlayabilirsiniz. Tüm dijital kitaplarımın ücretsiz sunulduğu ePub3Lib platformu sayesinde deneyimsel bir alternatif mağaza deneyimi de yaşamaktayım.

"Dashboard" çalışması

Bu senenin ikinci ayından itibaren Publitory, Smashwords, Narcissus gibi yeni katıldığım "self-publishing" hizmeti veren platformlarda farklı gözlemler yapmaktayım. Bu yazımda, 12 Nisan 2013'den bu yana edindiğim kazanımların dışında kullandığım platformlardan aldığım raporlardan hazırladığım bir "dashboard" çalışmasını sizlerle paylaşmak istedim.

17 Şubat 2015 tarihinde katıldığım Publitory, Smashwords, Academia ve Narcissus platformlarından anlamlı indirilme adetleri aldım. Aşağıdaki "dashboard" çalışmasını aylık olarak güncelleyeceğim. Umarım "self-publishing" ile uğraşanlara bir fikir verir diye düşünüyorum. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler blog sağ kolonundaki İletişim Formu ile benimle kontağa geçebilirler.


OPEN: E-KİTAPLARIMI GÖRÜNTÜLE


"Dashboard" güncelleme tarihi: 31 Aralık 2018




Hiç yorum yok:

Creative Commons Lisansı
N. Erhan Üzümcü isimli yazarın DBOOKMARKS başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
http://dbookmarksblog.blogspot.com.tr bağlantısındaki esere dayalı olarak.